Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> VELIKA GORICA - program FZ 2023. [.pdf]

„APSTRAKCIJA I NADREALIZAM“ – INKLUZIVNE AKTIVNOSTI ZA BOLJE DRUŠTVO, Sanja Kalambura, Brankica Žugaj

Datum i vrijeme:
srijeda 26.4.2023., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Veleučilište Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5, Velika Gorica

Vrsta događanja:
izložba

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, srednja škola, djeca s posebnim potrebama, građanstvo

Lokacija (prostorija):
Gimnazija Velika Gorica

Detalji

Inkluzija predstavlja jedan od temelja boljeg i pravednijeg društva te se priključivanje izložbe slikara amatera Udruge za promicanje inkluzije iz Zagreba Festivalu znanosti  želi pokazati kako možemo na jednostavan način povezati naše ranjive skupine društva u zajednicu. Slike su nastale tijekom 2022. godine na likovnim radionicama i svojim tematskim izričajem pokazuju kako svatko od nas vidi svijet koji nas okružuje.

Biografija:

Prof.dr.sc. Sanja Kalambura, prodekanica za znanost Veleučilišta Velika Gorica, diplomirala je kemiju i doktorirala je eko inženjerstvo na Sveučilištu u Zagrebu 2009. godine te već 20 godina predaje na Veleučilištu. Osim nastavnog rada, bavi se i znanstvenim istraživanjem u području zaštite okoliša s posebnim osvrtom na popularizaciju znanosti, za što je 2019. godine nagrađena Državnom nagradom za znanost. U Hrvatskoj je Akademija znanosti i umjetnosti na čelu je Sekcije za gospodarenje otpadom pri Znanstvenom vijeću za zaštitu prirode.

Napomena:

Postava izložbe je stalna te je moguće posjetiti izložbu tijekom trajanja Festivala znanosti od 9-19 sati, lokacija Gimnazije Velika Gorica, Ul. kralja S. Tomaševića 21.