Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ŠIBENIK - program FZ 2023. [.pdf]

HCK i Baywatch – Slučajni spasila“ – Tina Šantić i Ana Bogadi (Gimnazija Antuna Vrančića)

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 9:00 - 13:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik, Put Gimnazije 64

Vrsta događanja:
prezentacija i radionica

Publika:
osnovna škola, srednja škola i djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
GAV

Detalji

Hrvatski Crveni križ punopravni je član Međunarodne federacije za spašavanje života na vodi te na temelju javne ovlasti (Zakon o HCK, NN 71/2010) vodi Službu spašavanja života na vodi na temelju međunarodno priznatih standarda, provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja i provodi procjenu rizika na kupalištima. Kako je utapanje četvrti uzrok smrtnosti prema Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, šest učenika trećeg razreda opće gimnazije,  proći će edukaciju od strane licenciranog spasioca HCK te će uz njegovu pomoć na festivalu provesti radionicu koja će se sastojati od dva dijela: 1. spašavanje na vodi; 2. pružanje prve pomoći.

Cilj je da učenici podučavaju druge učenike o postupcima prevencije nesreća na vodi, uočavanju opasnosti pri boravku uz vodu, općenito o postupcima i priručnim sredstvima spašavanja na vodi te postupcima prve pomoći.
 

Biografija:

Ana Bogadi - Rođena 17.4.1968. u Splitu. Završila PMF u Zagrebu (1991. godine) smjer profesor biologije i kemije. Radi u Gimnaziji A. Vrančića  (28 godina) i 2021. stekla zvanje profesor mentor.

Tina Šantić – Rođena 7.12.1974. u Šibeniku. Završila je PMF u Zagrebu smjer profesor biologije. Radi u Gimnaziji Antuna Vrančića od 2005. godine kao profesor biologije.