Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ŠIBENIK - program FZ 2023. [.pdf]

Otpadu je mjesto u spremniku, a ne na ulici! – Tina Šantić i Ana Bogadi (Gimnazija Antuna Vrančića)

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 9:00 - 13:00

Organizacija:
Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik, Put Gimnazije 64

Vrsta događanja:
prezentacija i radionica

Publika:
osnovna škola, srednja škola i djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
GAV

Detalji:

Trećinu otpada kojeg stvaramo moguće je izbjeći promišljanjem o smanjenju potrošnje i potrošačkim navikama. Učenici (šest učenika) četvrtog razreda gimnazije provesti će radionicu „Odvojeno sakupljanje otpada i kompostiranje“ . Radionica će biti provedena putem nekoliko igara (pikado, „kolo sreće“….) u kojima će posjetioci festivala odvajati otpada, a također će naučiti i kako napraviti biootpad tj kompost.

Cilj je da u suradnji sa „Zelenim gradom“ Šibenik putem promotivnih letaka i igara učenici poduče svoje vršnjake kako da spriječe nastanak otpada odvojenim sakupljanjem otpada u za to prilagođene spremnike te kako da im ostaci hrane posluže kao kompost za vrt.
 

Biografija:

Tina Šantić – Rođena 7.12.1974. u Šibeniku. Završila je PMF u Zagrebu smjer profesor biologije. Radi u Gimnaziji Antuna Vrančića od 2005. godine kao profesor biologije.

Ana Bogadi - Rođena 17.4.1968. u Splitu. Završila PMF u Zagrebu (1991. godine) smjer profesor biologije i kemije. Radi u Gimnaziji A. Vrančića ( 28 godina) i 2021. stekla zvanje profesor mentor.