Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> ŠIBENIK - program FZ 2023. [.pdf]

Šuma Šubićevac - pluća Šibenika – Angela Bilić (JU Priroda ŠKŽ)

Datum i vrijeme:
utorak 25.4.2023., 8:00 - 10:00

Mjesto održavanja:
Javna ustanova Priroda ŠKŽ, Prilaz tvornici 39, Šibenik

Vrsta događanja:
Interpretativna šetnja

Publika:
srednja škola, učenici Gimnazije Antuna Vrančića

Lokacija (prostorija):
Značajni krajobraz Gvozdenovo-Kamenar; Šetnica u šumi Šubićevac

Detalji

Šetnja predviđa do 120 min ne previše zahtjevne šetnje kroz šumu Šubićevac koja je dio Značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar s maksimalno 10 stajališta na kojima  interpretator ukazuje na  predmet/značaj/ prizor/biljku o kojima priča.

Fokus je na značaju zaštite prirode, upoznavanju karakterističnih biljnih i životinjskih svojti ovog područja te neizostavnu priču o suživotu čovjeka i prirode u jedinoj šibenskoj gradskoj šumi (tzv. pluća grada Šibenika) uređenoj za šetnju i rekreaciju. JU Priroda ŠKŽ je na ovom području organizirala nekoliko volonterskih akcija čišćenja te edukativne radionice i interpretativne šetnje u suradnji s brojnim građanskim inicijativama i udrugama te obrazovnim institucijama pa će i ovom prilikom biti govora o građanskoj angažiranosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja i zaštite prirode koja nas okružuje.  Za sam kraj predviđeno je zajedničko fotografiranje na vidilici s koje se pruža predivan pogled na grad Šibenik i na šibenski arhipelag

Biografija:

Angela Bilić, prof. - Stručna suradnica za edukaciju i interpretaciju JU Priroda ŠKŽ s dugogodišnjim iskustvom u kreiranju i realizaciji edukacijskih programa i radionica za odrasle i djecu koja vječnu inspiraciju crpi u prirodi i društvu koje nas okružuje.