Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> PULA - program FZ 2023. [.pdf]

Vedrana Špada, Josipa Bilić, Ivan Pentek, Ener Špada:
Inteligentne igre –
''Lov na blago'' zaučenike osnovnih škola
i '' Escape lab'' za učenike srednjih škola

TERMIN: po dogovoru

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 22.4.2024., 0:00 - 0:00
utorak 23.4.2024., 0:00 - 0:00
srijeda 24.4.2024., 0:00 - 0:00
četvrtak 25.4.2024., 0:00 - 0:00
petak 26.4.2024., 0:00 - 0:00

Mjesto održavanja:
Istarsko veleučilište, Centar za istraživanje METRIS, Zagrebačka ulica 30, Pula

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
viši razredi osnovne škole, srednja škola

Lokacija (prostorija):
MET

Detalji

U akreditiranom ispitnom laboratoriju Centra za istraživanje METRIS, učenici i maturanti moći će pokazati svoju inteligenciju kroz dvije igre prilagođene njihovom uzrastu: ''Lov na blago'' i ''Escape lab''. Kroz ove inteligentne igre zavirit će u život laboratorija i znanstvenika, morati će raditi timski te koristiti sve vrste inteligencije kako bi izvršili zadatke i došli do rješenja.

Biografija:

doc.dr.sc. Vedrana Špada je voditeljica Centra za istraživanje METRIS Istarskog veleučilišta, doktorica tehničkih znanosti iz polja strojarstva te diplomirana inženjerka kemijske tehnologije i vanjska suradnica (docentica) na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Ima 16 godina radnog iskustva, od čega 14 godina u laboratorijskom radu na sofisticiranoj opremi, IRI aktivnostima u području materijala i u provedbi europskih projekata. Upraviteljica je kvalitete METRIS-a prema sustavu upravljanja HRN EN ISO/IEC 17025. Sudjelovala je u aplikaciji i provedbi projekata iz programa INTERREG, IPA II ADRIATIC CBC, HORIZON 2020, ESF, itd. Aktivni je član Hrvatskog mikroskopijskog društva, Hrvatskog društva kemičara i kemijskih inženjera, Hrvatskog društva za zaštitu materijala i Hrvatskog kemijskog društva. Educirana je za rad prema hrvatskim i europskim normama kvalitete te za rad na opremi koju koristi METRIS. Radila je i na projektima zaštite okoliša, sudjelovala je u izradi planova gospodarenja otpadom te je radila na projektima obrade otpadnih voda. Koordinirala je aplikaciju strateškog projekta Centar kompetencije za napredne materijale CEKOM i bila je menadžer projekata WATERCARE i HATCH (Interreg Italija – Hrvatska). U sklopu Centra za popularizaciju znanosti Istarske županije provodi edukacije učenika u STEM području. 
Josipa Bilić je magistra inženjerka molekularne biotehnologije i voditeljica Biotehničkog odjela Centra za istraživanje METRIS Istarskog veleučilišta s 10 godina iskustva rada u laboratoriju. Njezine operativne sposobnosti uključuju metode molekularne spektrometrije, organske sinteze i ekstrakcije te mikroskopije, a njena područja rada su kemijske i mikrobiološke analize bioloških uzoraka. U sklopu Centra za popularizaciju znanosti Istarske županije provodi edukacije učenika u STEM području. Educirana je za pripremu i implementaciju projekata financiranih od strane Europske unije, sudjelovala je u pripremi i implementaciji raznih istraživačkih projekata iz različitih EU i nacionalnih programa.
Ivan Pentek je magistar inženjer strojarstva zaposlen na Istarskom veleučilištu kao predavač te kao djelatnik u mehaničkom odjelu METRIS-a. Trenutno pohađa poslijediplomski doktorski studij u području Tehničkih znanosti, polje Strojarstvo na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Njegova područja rada su: ispitivanje udarne radnje loma Charpy njihalom, statičko vlačno ispitivanje na kidalici, ispitivanje tvrdoće i mikrotvrdoće prema Vickersu. U sklopu Centra za popularizaciju znanosti Istarske županije provodi edukacije učenika u STEM području.
Ener Špada je elektrotehničar i student Prijediplomskog stručnog studija Mehatronike zaposlen na Istarskom veleučilištu kao laboratorijski analitičar, tehničar i djelatnik u mehaničkom odjelu METRIS-a. Njegova područja rada su: ispitivanje udarne radnje loma Charpy njihalom, statičko vlačno ispitivanje na kidalici, ispitivanje tvrdoće i mikrotvrdoće prema Vickersu. U sklopu Centra za popularizaciju znanosti Istarske županije provodi edukacije učenika u STEM području.

 

ZTK Zajednica tehničke kulture Pula , Velika dvorana, Frane Glavinića 1, Pula
DV MS PO V Dječji vrtić Mali svijet, PO Veruda, Banovčeva 29, Pula
DV MS PO MZ Dječji vrtić Mali svijet, PO Monte Zaro, Kamenjak 6, Pula
DV MS PO Z Dječji vrtić Mali svijet PO Zvončići, Osječka 7, Pula
OŠMZ Osnovna škola Monte Zaro Pula, Boškovićev uspon 24, Pula
OŠGM Osnovna škola-Scuola elementare Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola, Santoriova 1, Pula
OŠŠ Osnovna škola Šijana Pula, 43. istarske divizije 5, Pula
ADI Astronomsko društvo „Istra“ Pula, Park Monte Zaro, Pula
GP Gimnazija Pula, Trierska ulica 8, Pula
MŠP Medicinska škola Pula, Ul. Rižanske skupštine 2, Pula
TŠP Tehnička škola Pula, Jurja Cvečića 7, Pula
SŠP Strukovna škola Pula, Zagrebačka 22, Pula
ŠTUT Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Kandlerova 48, Pula
FET Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Preradovićeva 1, Pula
FOP Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Zagrebačka 30, Pula
FF Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Filozofski fakultet, I. Matetića Ronjgova 1, Pula
FPZ Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet prirodnih znanosti, Zagrebačka 30, Pula
SK Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilišna knjižnica, Herkulov prolaz 1, Pula
CTA Zajednica tehničke kulture Pula, Centar za tehničke aktivnosti Veruda, Trg kralja Tomislava 13, Pula
CPZI Zajednica tehničke kulture Pula, Centar za popularizaciju znanosti i inovacije Istarske županije, Frane Glavinića 3, Pula
MET Istarsko veleučilište, Centar za istraživanje METRIS, Zagrebačka ulica 30, Pula
GK Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Središnja knjižnica, Kandlerova 39, Pula