Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

ŽIVIMO U OBLACIMA, Olivera Meter, Ljiljana Štanfelj

Datum i vrijeme:
srijeda 26.4.2023., 8:50 - 9:35

Organizacija:
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Ulica cara Hadrijana 10d, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S1

Lokacija (prostorija):
OŠ Dobriša Cesarić

Detalji:

Živimo u oblacima

U manjim skupinama učenici 5.razreda promatraju oblake te istražuju o glavnim vrstama oblaka. Uz pomoć dodatnih materijala (vate/blaznica, ljepila, kolaž papira i tempera) izrađuju mapu s okvirom formata A4 s pojedinim primjerima vrsta oblaka. Na temelju izrađene mape s okvirom prepoznaju vrste oblaka i opisuju obilježja pojedinih vrsta oblaka.

Biografija:

Olivera Meter,prof biologije i kemije ( radno mjesto – učiteljica prirode biologije i kemije)

OŠ „Dobriša Cesarić“, Osijek

e mail: olivera.meter@skole.hr

mob: 098 /90 40 145

 

Radim  u OŠ „Dobriša Cesarić“ u Osijeku. Poučavam prirodu biologiju i kemiju učenicima od 5. do 8 razreda.U zvanje učitelja savjetnika  napredovala sam  2022. godine. Sudjelujem u e – Twinning projektima zajedno sa svojim učenicima.Vodim izvannastavne aktivnosti  Prva pomoć  i Mlade ekologe u svojoj školi. Kontinuirano se usavršavam u području svog znanja i zanimanja, te u potrebnim digitalnim alatima za bolje izvođenje nastave.Protekle dvije  godine  sudjelovala  sam  u Festivalu  znanosti zajedno s učenicima.

Ljiljana Štanfelj, prof. geografije 

radno mjesto – učiteljica geografije

OŠ „Dobriša Cesarić“, Osijek

e-mail: ljiljana.stanfelj@skole.hr

mob: 098 /9752203

 

Učiteljica sam u OŠ „Dobriša Cesarić“ u Osijeku te poučavam Geografiju u školi od 5. do 8. razreda. Godine 2020. sam napredovala u zvanje učiteljica savjetnica. Voditeljica sam Županijskog stručnog vijeća za osnovnu školu za Geografiju Osječko-baranjske županije. Uz nastavu također održavam radionice u sklopu CARNET-ovog programa e-Škole.

Osim redovite nastave, održavam dodatnu nastavu iz Geografije kao i izvannastavnu aktivnost u sklopu koje učenici sudjeluju u raznim eTwinining projektima i aktivnostima.