Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

DRUŠTVENE VRIJEDNOSTI U SKRIVENOM KURIKULUMU, Maja Zorić

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 12:45 - 13:30

Organizacija:
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Ulica cara Hadrijana 10d, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Lokacija (prostorija):
FOOZOS Predavaonica 30

Detalji:

Skriveni je kurikulum nepisani skup neformalnih socijalizacijskih utjecaja na učenje i poučavanje koji sudionicima odgojno-obrazovnog procesa ostaju neotkriveni. Pritom se njime promoviraju određene društvene vrijednosti koje bi svi u školi trebali internalizirati i materijalizirati kroz vlastito ponašanje. Te vrijednosti nisu nužno društveno prihvatljive, ali egzistiraju u društvu.

Radionica je usmjerena a) senzibilizaciji polaznika radionice za postojanje skrivenog kurikuluma, koji je supostojeći službenome kurikulumu svake škole i b) detekciji društvenih vrijednosti koje se promoviraju u školi, a zastupljene su u različitim elementima skrivenog kurikuluma određene osječke škole.

 

Biografija:

Maja Zorić, doktorandica, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, maja.zoric1@skole.hr

 

Ravnateljica je Obrtničke škole Osijek, u kojoj je prethodno radila na mjestu nastavnice matematike i informatike. Redovito se stručno usavršava iz područja vođenja i upravljanja odgojno-obrazovnim ustanovama i unapređenja rada škole te sudjeluje u aktivnostima programa razvoja strukovnog obrazovanja, uključujući i usavršavanje u Finskoj. U zvanje ravnatelja mentora promovirana je 2022. Trenutno je apsolventica Poslijediplomskog specijalističkog studija Vođenje i upravljanje odgojno-obrazovnim ustanovama te doktorandica na Poslijediplomskom doktorskom studiju Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.