Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

POSLUŠAJTE I MOJ GLAS, Vesna Svalina, Hanna Jakovac, Marija Zadro, Martina Prpić-Kukuljica

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 9:30 - 11:15

Mjesto održavanja:
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Ulica cara Hadrijana 10d, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S0

Lokacija (prostorija):
Osnovna škola Nikole Andrića, Voćarska ul. 1, 32000, Vukovar

Detalji

Čovjek, biljke i životinje zajedno su jedno – svi su dio prirode. Njihova povezanost je velika inspiracija glazbenicima koji kroz svoja djela dočaravaju raznolikost i veličanstvenost svijeta oko nas. Djeca kroz igru upoznaju taj svijet, na zabavan način uče o sebi i drugima te razvijaju mnoge sposobnosti poput motorike, pamćenja, koncentracije i pažnje. Radionica „Poslušajte i  moj glas“ omogućuje učenicima da kroz glazbene aktivnosti proputuju svijet i upoznaju raznolikost životinjskog carstva prikazanog pjesmom i skladbama te zajedničkim snagama uz glazbene instrumente prikažu njihovo jedinstvo. Glazba mijenja naša srca, srca mijenjaju um, a um može promijeniti svijet i spojiti nespojivo. Potaknimo kreativnost, razvijmo samopouzdanje, pokretom uz glazbu izrazimo svoje osjećaje  i doživljaje, probudimo maštu i svima pokažimo kako zvuči priroda!

 

Biografija:

Dr. sc. Vesna Svalina, izv. prof.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

vsvalina@foozos.hr

Tel: 091 817 38 68

Dr. sc. Vesna Svalina (1968.) izvanredna je profesorica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Svoje znanstvene radove iz područja glazbene pedagogije izlaže na stručnim i znanstvenim skupovima te ih objavljuje u časopisimaodnosno u zbornicima s međunarodnih znanstvenih skupova. Dosad je sudjelovala na 35 međunarodnih znanstvenih skupova. Autorica je dviju knjiga, 37 znanstvenih radova, a urednica je i zbornika radova sa Šestoga međunarodnoga simpozija glazbenih pedagoga. Od 2015. do 2018. bila je izvršna urednica časopisa Život i škola, a od 2015. do 2016. voditeljica je znanstvenoistraživačkoga projekta Slušanje glazbe kao područje u kurikulumu nastave glazbene kulture koji se provodio uz financijsku potporu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od 2018. do 2020. godine uključena je kao suradnica u projekt Darovitost u umjetničkom području – analiza stanja među učenicima osnovnih škola s aspekta likovne i glazbene darovitosti. Danas je članica uredničkih odbora triju znanstvenih časopisa: SN Social Sciences, International Journal of Psychological and Brain Sciences i Journal for the Interdisciplinary Art and Education. Njezin znanstveni interes usmjeren je na istraživanje kurikuluma glazbene kulture, kompetencije učitelja za poučavanje glazbe u osnovnoj općeobrazovnoj školi, dječje glazbeno stvaralaštvo, izvannastavne glazbene aktivnosti, glazbenu darovitost i nastavu na daljinu. 

Osobna web stranica:

https://www.vesna-svalina.net/

Hanna Jakovac, studentica

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u

Osijeku

hanna.karlo.jakovac@gmail.com, 095 377 2372

 

Hanna Jakovac rođena je 30. rujna 1998. godine u Zagrebu, Republika Hrvatska. U

Vukovaru je 2013. godine završila Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića, a godinu

nakon i osnovnu glazbenu školu gdje je naučila svirati klavir. Nakon toga svoje

obrazovanje nastavila je u Vukovaru upisavši Jezičnu gimnaziju. Od 2017. godine

studira na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i trenutno je na 5.

godini Učiteljskog studija.

 

Marija Zadro, učiteljica razredne nastave

Osnovna škola Nikole Andrića

zadro.marija@skole.hr , 095 817 9827

 

Marija Zadro rođena je 12.8.1990. u Vukovaru, Republika Hrvatska. U Vukovaru je završila OŠ Blage Zadre te srednjoškolsko obrazovanje u Gimnaziji Vukovar (opći smjer). Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Osijeku (razredna nastava s pojačanim C modulom-engleski jezik) te je od 2014. godine zaposlena u OŠ Nikole Andrića u Vukovaru kao učiteljica razredne nastave. Redovito se usavršava na stručnim skupovima, aktivima i seminarima. Dobitnica je nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja za izradu kreativnog i inovativnog obrazovnog sadržaja 2018. godine. Kao učiteljici, važno joj je raditi na obrazovnom, ali i na odgojnom dijelu učeničkog obrazovanja kao i na tomu da učenici shvate važnost tog istog obrazovanja za njihov svakodnevni život.

 

Martina Prpić-Kukuljica, učiteljica razredne nastave

Osnovna škola Nikole Andrića, Vukovar

martina.prpic-kukuljica@skole.hr

 

Martina Prpić-Kukuljica rođena je 10. svibnja 1977. godine u Osijeku gdje je završila  osnovnu i srednju školu te Pedagoški fakultet. Od rujna 2001. godine radi u Vukovaru kao učiteljica razredne nastave. Voli svoj posao i rad s djecom. U slobodno vrijeme rado boravi u prirodi, čita i vozi bicikl.