Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

IGRAJ! NAUČI! – POUČAVANJE DIGITALNOM IGRIFIKACIJOM, Ivana Đurđević Babić, Natalija Bošnjaković

Datum i vrijeme:
utorak 25.4.2023., 9:00 - 9:45

Mjesto održavanja:
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Ulica cara Hadrijana 10d, CAMPUS Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S0; studenti

Lokacija (prostorija):
Online

Detalji

Za uspješno učenje izuzetno je važno metode poučavanja prilagoditi sposobnostima i vještinama učenika. Kako su današnji učenici odrasli uz tehnologiju, njezina primjena je neizostavna sastavnica suvremene nastave. Jedna od metoda koja integrira  informacijsko-komunikacijsku tehnologiju i elemente igre je digitalna igrifikacija. Primarni cilj radionice je povezati iskustvo učenja s igrifikacijom te pokazati kako i učenje može biti zabavno. Kako je ove godine 80. godišnjica smrti Nikole Tesle i 145 godina od rođenja Franje Hannamana tema radionice posvećena je energiji.  Polaznici radionice će spoznavati sadržaje Prirode i društva povezanih s konceptom Energija, služeći se digitalnim alatom Quizziz. Tijekom radionice će biti upoznati s načinom izrade kviza u digitalnom alatu Quizziz, samostalno će izrađivati kvizove i sudjelovati u njihovom rješavanju. Alatu Quizziz učenicima je omogućen pristup putem njihovog @skole.hr korisničkog računa.

 

Biografija:

Ivana Đurđević Babić, izvanredna profesorica, Fakultet za odgojne i obrazovne

znanosti, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, e-mail: idjurdjevic@foozos.hr

 

Ivana Đurđević Babić diplomirala je na Odjelu za matematiku, Sveučilište J. J.

Strossmayera u Osijeku i stekla zvanje profesora matematike i informatike. Na

Fakultetu organizacije i informatike, Sveučilište u Zagrebu obranila je doktorsku

disertaciju. Radi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, Sveučilište J. J.

Strossmayera u Osijeku gdje je nositelj više informatičkih kolegija. Predsjednica je

Katedre za informaciju, komunikaciju i tehniku i Odbora za diplomske i završne radove na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku.

 

Natalija Bošnjaković, učitelj mentor, Osnovna škola Vođinci, email: nbosnjakovic@foozos.hr

Natalija Bošnjaković učiteljica je razredne nastave u zvanju učitelja mentora. Učiteljski fakultet u Osijeku završila je 2007. godine, a od 2020. doktorandica je na Poslijediplomskom sveučilišnom (doktorskom) studiju Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. U dosadašnjem radu često je sudjelovala u projektima vezanim uz STEM područje namijenjenih učenicima razredne nastave (STEM revolucija, IoT – Generacija NOW i sl.), a autorica je i dodatnih digitalnih materijala za nastavu Prirode i društva. Također je autorica tečaja i suradnica Inova - Center for social development, research and innovation.