Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

PARAZITI I DRUŠTVO, Marko Živkov, Monika Feher

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 9:00 - 10:00

Organizacija:
Medicinski fakultet, Josipa Huttlera 4, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S2, S3

Lokacija (prostorija):
MEFOS Vježbaonica za mikrobiologiju

Detalji:

Iako smo svjedoci sve manjeg broja parazitoza zbog dobre higijene i zakonskih regulativa, ipak se koji uzročnik potkrade i izazove bolest. Ako želite saznati kako pod mikroskopom izgleda uzročnik bolesti spavanja, grinja scabiesa (u narodu poznata kao „šuga“), trihinela iz suhomesnatih proizvoda ili pak jaja dječje gliste pozvani ste na ovu radionicu. Tips&tricks za izbjegavanje problema s parazitima, a i očuvani adulti parazita čekaju na vas!

 

Biografija:

Marko Živkov, dr.med.,  095 855 9103, markozivkov5@gmail.com

Katedra za mikrobiologiju, parazitologiju i kl.-lab.dijag. pri MEFOS-u.

 

Doktor medicine, Marko Živkov, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Osijeku te je trenutno asistent na Katedri za mikrobiologiju, parazitologiju i kl.-lab.dijagnostiku. Završio je opću gimnaziju u Belom Manastiru. Oduvijek pokazuje zanimanje za brojna područja znanosti što potvrđuju rezultati na natjecanjima iz biologije, informatike, geografije i povijesti. Strastveni je ljubitelj pub kvizova i izrade maketa. Slobodno vrijeme provodi s prijateljima, laptopom i u prirodi.

Monika Feher, lab.teh., 091 550 7490, monika.liam@gmail.com

Katedra za mikrobiologiju, parazitologiju i kl.-lab.dijag. pri MEFOS-u.

 

Zdravstveno laboratorijska tehničarka, Monika Feher, maturirala  je u Medicinskoj školi Osijek.  Dopredsjednica je Izviđačkog kluba Javor Osijek. Osim stečenog radnog iskustva, Monika ima veliko znanje, organizacijske i predavačke vještine u  planiranju, pripremi i provedbi raznovrsnih radionica, edukacija, humanitarnih i volonterskih aktivnosti. Ljubiteljica je dobrih zabava, koncerata, plesa i vožnji biciklom.