Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

OČUVANJE PRIRODE KROZ DRUŠTVO I TEHNOLOGIJU, Luka Šarić, Tomislav Keser

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 11:00 - 11:45

Organizacija:
Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Kampus K2-11, Cara Hadrijana 10b

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
S1, S2, S3

Lokacija (prostorija):
FERIT 2 Campus K2-11

Detalji:

Priroda kao sustav već dugi niz godina pati, jer ju društvo, odnosno čovjek sustavno uništava. Kroz predavanje proći će se kroz osnovne načine kako čovjek kao pojedinac može pomoći da priroda zacijeli i očuva se što je više moguće za iduće generacije. Osim pojedinca, prirodi se može pomoći i znanošću koja iz godine u godinu sve više napreduje, te na taj način dolazimo u sve bolji položaj da i znanošću, odnosno tehnologijom pripomažemo u misiji očuvanja prirode.

Biografija:

Luka Šarić, mag. ing. el., TEO – Belišće/FERIT Osijek

(FERIT Osijek, luka.saric@etfos.hr, luka.saric.zg@gmail.com, +385 31 224 600)

životopis u prilogu

 

izv.prof.dr.sc. Tomislav Keser, u svojstvu mentora

(FERIT Osijek, tomislav.keser@ferit.hr, +385 31 495 419)

Tomislav Keser rođen je u Vinkovcima. Akademsku naobrazbu stječe u Osijeku na elektrotehničkom fakultetu Osijek gdje se kasnije i zapošljava. Područje znanstvenog i stručnog interesa obuhvaća tematiku računalnog vida, obrade slike, arhitekture računala, elektronike, CAD/CAM dizajna elektroničkih sustava, industrijskih upravljačkih rješenja, inteligentnih mjernih sustava kao i računalnih sustava specijalne namjene. Kao autor ili koautor objavio je nekoliko desetaka radova na raznim znanstvenim i stručnim skupovima, časopisima te je autor jedne knjige. Kao suradnik radio je na više znanstvenih i stručnih projekata a u svojstvu voditelja bio je na jednom projektu. Pod njegovim mentorstvom izrađeno je nekoliko desetaka diplomskih i završnih radova studenata elektrotehničkog fakulteta u Osijeku te je vođeno više generacija studenata na festivalima znanosti u svojstvu mentora i stručnog savjetnika.

LUKA ŠARIĆ

e-mail: luka.saric.zg@gmail.com

tel:         +385 31 224 600

mob:      +385 95 517 79 78

Rođen je 1993. u Našicama s trenutnim prebivalištem u Osijeku. Pohađao je osnovnu školu Jagode Truhelke u Osijeku te završio s odličnim uspjehom. Nakon toga upisuje zagrebačku XV. gimnaziju koju završava 2012. Iste godine upisuje preddiplomski studij elektrotehnike na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, koji završava 2014.

2018. diplomirao na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek u Osijeku sa diplomskim radom pod nazivom „Programsko rješenje za razmjenu podataka između frekvencijskog pretvarača i Simatic 1500 plc-a temeljeno na Modbus RTU/RS 485 protokolu“ pod mentorstvom doc.dr.sc. Tomislava Keser.

Dobro se služi engleskim jezikom i uči njemački jezik. Od računalnih vještina ima dobro vladanje Microsoft Office alatima, osnovna znanja u programskim paketima Matlab, FEMM, Agros2D, programskim jezicima (C, C++, C#, Pascal) te programskom alatu za crtanje (AutoCAD). Redovito je nastupao je na Festivalu znanosti od 2014. do danas. U slobodno vrijeme se bavi vožnjom bicikla i košarkom.