Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

Ice Cream You Scream FAZOS, Lara Levnaić, Jelena Kovač, Maria Karla Mak i Sonja Petrović

Datum i vrijeme:
petak 28.4.2023., 11:00 - 12:00

Organizacija:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
učenici srednjih škola

Lokacija (prostorija):
FAZOS Predavaonica 8/3

Detalji:

Radionica bi uključivala kratko predavanje primjeni tekućeg dušika u znanosti (10 min) nakon čega bi učenici sudjelovali u eksperimentu ultra brzog zamrzavanja biljnoga tkiva + eksperiment iznenađenja. (40 minuta)

Biografija:

Lara Levnaić

Studentica je 1. godine diplomskog studija na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilište J.J. Strossmayera. Po završetku srednje škole Ruđer Bošković, smjer prirodoslovna gimnazija, 2019. upisuje Fakultet agrobiotehničkih znanosti. U slobodno vrijeme voli čitati knjige, šetnje u prirodi,  prešanje biljaka i izradu herbarija. 

Email: lara.levnaic3@gmail.com

Jelena Kovač

Studentica je 1. godine diplomskog studija na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilište J.J. Strossmayera. Po završetku srednje škole, Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, 2019. upisuje Fakultet agrobiotehničkih znanosti. U slobodno vrijeme voli kuhati, plivati i provoditi vrijeme u prirodi s kućnim ljubimcima.

Email: jekovac@fazos.hr

Maria Karla Mak

Studentica 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija, smjer bilinogojstvo na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. U slobodno vrijeme gledam filmove i serije, čitam knjige, također pomažem bratu u radu na OPG-u Mak.

Email: mariakarlamak1@gmail.com

Sonja Petrović

Radi na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek, pri Katedri za genetiku, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo, kao predavač na modulima “Genetika”, „Biotehnologija u oplemenjivanju bilja”, „Metode selekcije”; „Genetika populacije“. Znanstveni interesi su primjena saznanja iz molekularne biologije, posebice genetike u oplemenjivanju bilja. U slobodno vrijeme voli šetati s psom i ići na fitnes.

Email:  spetrovic@fazos.hr, 031/554923