Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

Društveni marketing za klince i klinceze, Helena Štimac i Karla Bilandžić Tanasić

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 10:40 - 11:25

Organizacija:
Ekonomski fakultet, Gajev trg 7, Osijek

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
S0 – predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Osnovna škola Ivana Filipovića, Osijek. Drugi razred, učionica razredne nastave

Detalji:

Društveni marketing odnosi se na onu marketinšku komunikaciju kojoj je cilj prijenos poruke o dobrobiti zajednice. Ovaj oblik marketinga viđamo najčešće u marketingu neprofitnih organizacija i važnih tema kao što je recikliranje. Takve teme važno je kreativno i učinkovito marketinški obraditi kako bi odjeknule zajednicom koja onda prihvaćanjem poruke stvara bolje sutra! Boje, glazba, glas, oblici, riječi… sve su to elementi takvih poruka zbog kojih ih pamtimo i prihvaćamo. Na ovoj radionici učenicima drugog razreda osnovne škole nastojat će interaktivnim sudjelovanjem učenika objasniti što je društveni marketing i kako on funkcionira na primjeru recikliranja, teme koja je mališanima već poznata kroz nastavu, ali sada poprima novi oblik važnosti prijenosa takve poruke drugima. Kako kreativno, a jednostavno prenijeti takvu poruku o važnosti recikliranja naučit će na radionici.

 

Biografija:

prof. dr. sc. Helena Štimac, Ekonomski fakultet u Osijeku, helena.stimac@efos.hr

Helena Štimac redovita je profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, na Katedri za marketing. Marketing je nešto čime se bavi već dugi niz godina i ljubav prema istome prenosi studentima. Najviše je intrigira područje ponašanja potrošača te voli istraživati zašto se netko ponaša na određeni način, gdje povezuje marketing i psihologiju. Kako uglavnom radi sa studentima i zaposlenim osobama izazov su joj djeca, kao jedna zanimljiva generacija koja mijenja obrasce ponašanja. Iz spomenutih razloga, kroz radionicu želi upoznati djecu s društvenim marketingom i važnosti recikliranja.

http://www.efos.unios.hr/hstimac/

 

Karla Bilandžić Tanasić, mag. oec., Ekonomski fakultet u Osijeku, karla.bilandzic@efos.hr

Karla Bilandžić Tanasić asistentica je Ekonomskom fakultetu u Osijeku na Katedri za marketing. Marketingom se bavi i prije samog zaposlenja na fakultetu gdje je posebnu ljubav razvila prema digitalnim medijima. Slobodno vrijeme voli provoditi šetajući psa Brunu, gledajući filmove i iščitavajući literaturu za doktorski studij koji postaje sve veći dio njenog slobodnog vremena. Karla jako voli djecu pa se posebno veseli radionici gdje su oni publika!

http://www.efos.unios.hr/kbilandzic/