Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

Životni ciklus proizvoda, Mladen Pancić, Dražen Ćućić i Hrvoje Serdarušić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 8:00 - 19:00
utorak 25.4.2023., 8:00 - 19:00
srijeda 26.4.2023., 8:00 - 19:00
četvrtak 27.4.2023., 8:00 - 19:00
petak 28.4.2023., 8:00 - 19:00
subota 29.4.2023., 8:00 - 12:00

Mjesto održavanja:
Ekonomski fakultet, Gajev trg 7, Osijek

Vrsta događanja:
poster

Publika:
S3

Lokacija (prostorija):
EFOS

Detalji

Životni ciklus (začeće, rođenje, život i smrt) neizostavan je dio kako svih prirodnih tako i ekonomskih procesa. U društveno-ekonomskom smislu njegova primjena posebno je vidljiva u ekonomiji kroz koncept životnog ciklusa proizvoda kojim se nastoji promatrati pojedini proizvod u odnosu na tržište. Shodno tomu on može biti u fazama nastajanja, razvoja, uvođenja na tržište, starenja i odumiranja.

Prateći faze životnog ciklusa proizvoda poslovnim subjektima omogućeno je pravodobno donošenje poslovnih strategija i odluka te poduzimanje određenih koraka s ciljem bilo da produže, odnosno ožive postojeći proizvod, razviju novi i/ili zamjenski proizvod, odnosno promijene u konačnici tržišni položaj i smjer kako bi zadržali ili ostali u korak s konkurencijom i tržišnim promjenama.

 

Biografija:

Mladen Pancić (1981.) izvanredni profesor na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2012. godine iz područja branda. Kako nositelj i suradnik angažiran je u izvođenju nastave iz kolegija: Brand management, Poduzetnički marketing, Integrirana marketing komunikacija, Upravljanje trgovačkim markama. Član je uređivačkog odbora serije članaka u nastajanju (Working Papers Serije) na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te strukovne udruge stručnjaka za marketing u Republici Hrvatskoj - CROMAR. Trenutno je angažiran kao suradnik na jednom znanstveno-istraživačkom projektu, a do sada je u autorstvu/koautorstvu objavio 19 znanstvenih i stručnih radova. Istraživački interesi su mu vezani za marketing, brand, trgovačke marke i oglašavanje.

http://www.efos.unios.hr/mpancic/

 

Dražen Ćućić (1979.) izvanredni profesor na Katedri za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 2012. godine iz područja EU fondova. Kako nositelj i suradnik angažiran je u izvođenju nastave iz kolegija: Ekonomika trgovine, Marketing u trgovini, Pravedna trgovina i održivost.  Trenutno je angažiran kao suradnik na jednom znanstveno-istraživačkom projektu, a do sada je u autorstvu/koautorstvu objavio 26 znanstvenih i stručnih radova. Istraživački interesi su mu vezani za regionalni i ruralni razvoj, održivost, turizam. http://www.efos.unios.hr/dcucic/

 

Hrvoje Serdarušić (1980.) docent na Katedri za financije i računovodstvo Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Kako nositelj i suradnik angažiran je u izvođenju nastave iz kolegija: Bankarstvo, Financijsko pravo, Menadžment osiguranja i Osiguranje. Pokretač je i jedan od urednika serije članaka u nastajanju (Working Papers Serije) Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Do sada je objavio u autorstvu/koautorstvu 26 znanstvena i stručna rada. Član je organizacijskog odbora međunarodne konferencije Business Logistics in Modern Management. Istraživački interesi su mu vezani za računovodstvo, financije, reviziju, financijsku forenziku. bankarstvo te osiguranje.

http://www.efos.unios.hr/hserdarusic/