Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OSIJEK - program FZ 2023. [.pdf]

O ekonomiji kao društvenoj znanosti, Dražen Koški

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 10:00 - 10:45

Mjesto održavanja:
Ekonomski fakultet, Gajev trg 7, Osijek

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
S3

Lokacija (prostorija):
EFOS, Dvorana 1

Detalji

Što je ekonomija? Zašto je ekonomija znanost? Koja je korist od ekonomije ili što bi bilo da ekonomije nema? Kako razmišlaju ekonomisti i koje su stupice u ekonomskom zaključivanju? Zašto se ekonomisti ponekad ne slažu? Odgovori na ova, ali i neka druga pitanja o ekonomiji kao znanosti, bit će ponuđeni na ovome predavanju.

Biografija:

Izv. prof. dr. sc. Dražen Koški rođen je 1972. godine u Osijeku. Sveučilišni studij Ekonomskog fakulteta u Osijeku završio je 1999. godine, smjer Financije. Poslijediplomski znanstveni studij Međunarodna ekonomija upisao je, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2001. godine. Propisane ispite položio je s prosječnom ocjenom 4,9, a magistarski rad Devizni tečaj kao čimbenik ekonomske politike Republike Hrvatske obranio je 2005. godine. Doktorsku disertaciju Analiza međuovisnosti deviznoga tečaja, bilance plaćanja i inozemnoga duga Republike Hrvatske obranio je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2008. godine.

 

Od 2000. godine do danas zaposlen je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

 

Do sada je dobio sedam nagrada za svoj znanstveni i stručni rad od kojih treba istaknuti nagrade Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za magistarski rad i doktorsku disertaciju.