Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OGULIN - program FZ 2023. [.pdf]

Ja sam više od HIV-a!, Doroteja Palijan

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 10:45 - 12:20

Organizacija:
Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin, Bernardina Frankopana 7, Ogulin

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Mala dvorana

Detalji:

Polazišna točka radionice su netočne informacije o HIV-u kojima su mladi najčešće izloženi. Krećući od pouzdanih izvora informacija (knjiga), učenici će kroz igru uloga i grupni rad morati što vjerodostojnije predstaviti sva saznanja o HIV-u. Tako će govoriti iskustva iz "prve ruke", odnosno staviti se u poziciju osobe oboljele od HIV-a i ispričati svoje "iskustvo." Zahvaljujući novostečenim spoznajama, učenici će imati potpuniju sliku o tome koliko društvo može utjecati na psihu oboljele osobe i, što je još važnije, kako oni sami mogu korisno djelovati u takvoj situaciji.

Biografija:

Doroteja Palijan rođena je u Ogulinu, gdje ujedno živi i radi u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin. Po struci profesorica, voli proučavati aktualne društvene teme, a pogotovo one povezane s obrazovanjem djece. Radi s djecom svih dobi, koju ujedno i potiče na kreativnost, ljubav prema knjigama i društveno korisno djelovanje.

Područja njenog interesa također su novinarstvo i dramski izraz, u čemu se redovito usavršava. U Knjižnici provodi projekt Naša mala knjižnica te sudjeluje na svim manifestacijama koje potiču čitanje i kreativno stvaralaštvo djece i mladih. U slobodno vrijeme voli putovati i pisati.