Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> OGULIN - program FZ 2023. [.pdf]

Fraktali - skladni kaos, Ivana Brozović, Ivanka Matešić, Bojana Jovetić Grba

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 24.4.2023., 12:25 - 0:00

Mjesto održavanja:
Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Struga 3

Vrsta događanja:
predavanje i radionica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Detalji

Publika će poslušati kratko predavanje o fraktalima u sklopu kojeg će se upoznati s načinom nastanka fraktala i upoznati neke od poznatih fraktala (Kochova krivulja, trokut Sierpinskog, tepih Sierpinskog, Mandelbrotov skup, ...). Također, uočavat ćemo fraktale u prirodi (paprat, kristalizirani med, krvne žile, ...) Nakon kratkog predavanja slijedi radionica na kojoj će samostalno izrađivati i bojati fraktale.

Biografija:

Ivana Brozović nakon završetka Prve osnovne škole u Ogulinu upisuje program tehničar za računalstvo u Obrtničkoj i tehničkoj školi u Ogulinu. Nakon završene srednje škole upisuje preddiplomski studij matematike na Odjelu za matematiku u Rijeci, a zatim diplomski studij matematike i informatike na Odjelu za matematiku i Odjelu za informatiku. Nakon završenog studija i stjecanja zvanja magistre edukacije matematike i informatike zapošljava se, 2012. godine, u Gimnaziji Bernardina Frankopana, danas Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, kao nastavnica matematike i informatike. U zvanju je profesora mentora.

Bojana Jovetić Grba nakon završetka osnovne škole u Josipdolu i opće gimnazije u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu upisuje preddiplomski studij matematike na Odjelu za matematiku u Rijeci, a zatim diplomski studij matematike i informatike na Odjelu za matematiku i Odjelu za informatiku. Nakon završenog studija i stjecanja zvanja magistre edukacije matematike i informatike zapošljava se u Gimnaziji Karlovac kao nastavnica informatike i Obrtničkoj i tehničkoj školi u Ogulinu kao nastavnica matematike. Trenutno u Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana u Ogulinu i Medicinskoj školi Karlovac predaje matematiku.

Ivanka Matešić, nakon završetka osnovne škole u Vrbovskom upisuje program opće gimnazije u Srednjoj školi Ogulin te nakon mature upisuje studij matematike i informatike na tadašnjem Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Po završetku studija zapošljava se u Gimnaziji Ogulin, 2000.godine , danas Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin, gdje i sada radi. U zvanju je profesora savjetnika, voditeljica je Županijskog stručnog vijeća nastavnika matematike Karlovačke županije i član Državnog povjerenstva za Natjecanje iz matematike.