Mala škola pivarstva, voditelji: Ivana Čosić i Goran Šarić

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 10:00 - 11:00

Organizacija:
VELEUČILIŠTE U KARLOVCU, Trg J. J. Strossmayera 9., 47 000 Karlovac

Vrsta događanja:
radionica *

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole, opća populacija

NAPOMENA: prethodna najava na mail ivana.cosic@vuka.hr do 25.4.2023.

Lokacija (prostorija):
Pivovara

Detalji:

Edukativna radionica pod nazivom Mala škola pivarstva ima za cilj učenicima srednjih škola te odrasloj populaciji predočiti proces proizvodnje piva. Uz interaktivnu edukaciju tehnološkog procesa proizvodnje, sudionici će biti upoznati i s važnosti praćenja parametara kontrole kvalitete tijekom procesa proizvodnje. Uz stručni nadzor, imat će priliku samostalno odrediti pojedine parametre koji imaju direktan utjecaj na kakvoću piva.

Biografija:

dr. sc. Ivana Ćosić, rođena je 05.05.1984. god u Zagrebu. Diplomirala je i doktorirala na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. U želji za znanstvenim doprinosom realnom sektoru radila je u Zagrebačkoj pivovari d.o.o. u Odjelu kontrole kvalitete na poziciji rukovoditelja laboratorija za kontrolu kvalitete. Na Veleučilištu u Karlovcu, Odjelu prehrambene tehnologije zaposlena je od lipnja 2021. god kao istraživač i voditeljica laboratorija za analize hrane s naglaskom na pivarstvo.

 

dr. sc. Goran Šarić je rođen 14.12.1977. godine u Čakovcu gdje je završio osnovnu školu. Srednju Medicinsku školu u Varaždinu, smjer Farmaceutski tehničar, upisuje 1992. godine dok 1996. godine upisuje studij Prehrambene tehnologije na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je 2002. godine te se dvije godine kasnije zapošljava kao znanstveni novak u Laboratoriju za Kontrolu Kvalitete na istom fakultetu. Doktorirao je 2011. godine sa temom “Flavonoidi u medu – udjel i promjene tijekom skladištenja te njihov utjecaj na antioksidacijska svojstva meda”. 2014. godine odlazi sa fakulteta i zapošljava se na Veleučilištu u Karlovcu gdje preuzima većinu stručnih kolegija na studiju pivarstva. Voditelj je Veleučilišne pivovare te je na taj način direktno uključen u suradnju sa komercijalnim pivovarama te je uz to i voditelj istraživačkog tima na Veleučilištu u Karlovcu. Znanstveni interesi su mu promjene u pivu tijekom skladištenja, senzorska svojstva i karakteristike piva te poglavito nusproizvodi pivarske industrije te mogućnosti njihovog iskorištavanja.

dr. sc. Ines Cindrić, prof. v. š., rođena 1979. godine u Karlovcu, Republika Hrvatska. Diplomirala je na Prirodoslovno matematičkom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu te doktorirala na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u području prirodnih znanosti , polje kemija. Na Veleučilištu u Karlovcu zaposlena je od 2007 godine. Područje znanstvenog/stručnog interesa fokusirano je prema zelenim tehnologijama u obradi otpadnih voda te iskorištavanju nusprodukta agro-prehrambene industrije. Od 2012.godine aktivno sudjeluje na promicanju prirodnih znanosti kod najmlađih uzrasta.