Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> BJELOVAR - program FZ 2023. [.pdf]

U sklopu Festivala znanosti u tjednu od 17. do 20. travnja 2023. će biti održane STEM radionice za polaznike Dječjeg vrtića Bjelovar.
17. i 18. travnja 2023. radionice (S0) Mjerimo ljudsko tijelo, voditeljice: Jela Galunić i Mateja Barusić Rep
19. travnja 2023. radionica (S0) Čarobno mlijeko, voditeljica: Elizabeta Rajič
20. travnja 2023. radionica (S0) Dodirni me, pomiriši me, okusi me, voditeljice: Maja Puc i Klaudija Aušperger

Kako prepoznati Fibbonacijev niz u prirodi, voditelj: Mateja Barusić Rep

Datum i vrijeme:
četvrtak 27.4.2023., 14:00 - 14:45

Mjesto održavanja:
I. osnovna škola Bjelovar, Željka Sabola 14, Bjelovar

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
viši razredi osnovne škole, 1. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
učionica Matematike

Detalji

PREDVIĐENI BROJ SUDIONIKA: 10 - 15

SAŽETAK DOGAĐANJA:

Tema radionice je kako prepoznati Fibbonacijev niz u prirodi. Na samom početku sudionici će uz pomoć primjera iz prirode otkriti zakonitost Fibbonacijeva niza. Zakonitosti Fibbonacijeva niza pronaći će u biljkama, ljudskom tijelu, svemiru i prirodnim pojavama. Fibbonacijev niz povezat će i sa zlatnim rezom te će naučiti kako crtati karakterističnu Fibbonacijevu spiralu. Cilj radionice je da sudionici radionice otkriju ljepotu prirode i matematičke zakonitosti koje stoje iza nje te s druge strane nauče da nam neke zakonitosti matematike mogu poslužiti kao polazište pri razumijevanju prirode koja nas okružuje.

 

VODITELJ DOGAĐANJA:

Mateja Barusić Rep
mateja.barusic@skole.hr

Biografija:

Mateja Barusić Rep - Profesorica sam matematike. Studirala sam na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu. Ovo je već četvrta školska godina u kojoj radim u školi. Radim u I. osnovnoj školi u Bjelovaru. Najviše volim kad učenike uspijem motivirati da s entuzijazmom istražuju zakonitosti matematike i na taj način usvajaju nove nastavne sadržaje. Kad nisam u školi, u slobodno vrijeme igram društvene igre i istražujem nove vrste kolača.