Program festivala možete preuzeti i u .pdf formatu:
> BJELOVAR - program FZ 2023. [.pdf]

U sklopu Festivala znanosti u tjednu od 17. do 20. travnja 2023. će biti održane STEM radionice za polaznike Dječjeg vrtića Bjelovar.
17. i 18. travnja 2023. radionice (S0) Mjerimo ljudsko tijelo, voditeljice: Jela Galunić i Mateja Barusić Rep
19. travnja 2023. radionica (S0) Čarobno mlijeko, voditeljica: Elizabeta Rajič
20. travnja 2023. radionica (S0) Dodirni me, pomiriši me, okusi me, voditeljice: Maja Puc i Klaudija Aušperger

Ljudsko tijelo i matematika, voditelji: Jela Galunić i Mateja Barusić Rep

Datum i vrijeme:
srijeda 26.4.2023., 15:00 - 15:45

Organizacija:
I. osnovna škola Bjelovar, Željka Sabola 14, Bjelovar

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole

Lokacija (prostorija):
učionica Matematike

Detalji:

PREDVIĐENI BROJ SUDIONIKA: 10 - 15

SAŽETAK DOGAĐANJA:

Cilj radionice je otkriti i povezati neke zakonitosti matematike s ljudskim tijelom i njegovom građom i potaknuti učenike na otkrivanje i uočavanje zakonitosti matematike u svom okruženju. Sudionici će proučavati Vitruvijeva čovjeka prema crtežu Leonarda Da Vincija i proporcije ljudskog tijela istaknute u tom djelu. Mjerenjem i računanjem će provjeriti koliko su navedene proporciji Vitruvijeva čovjeka točne u njihovom slučaju te uočiti pojavu zlatnog reza na ljudskom tijelu. Rješavat će zagonetke i zadatke primjenom uočenih proporcija.

 

VODITELJ DOGAĐANJA:

Jela Galunić
jela.galunic@skole.hr

Biografija:

Jela Galunić - Učiteljica sam matematike 18 godina i radim u I. osnovnoj školi Bjelovar. Rado sudjelujem u različitim projektima kroz koje učenike nastojim motivirati na učenje i proučavanje matematike i mimo redovne nastave. Sretna sam kad u tome i uspijem! Osim u svom poslu, uživam u druženju sa svojom djecom, putovanjima, čitanju i rješavanju sudoku križaljki.

Mateja Barusić Rep - Profesorica sam matematike. Studirala sam na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu. Ovo je već četvrta školska godina u kojoj radim u školi. Radim u I. osnovnoj školi u Bjelovaru. Najviše volim kad učenike uspijem motivirati da s entuzijazmom istražuju zakonitosti matematike i na taj način usvajaju nove nastavne sadržaje. Kad nisam u školi, u slobodno vrijeme igram društvene igre i istražujem nove vrste kolača.