Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Utjecaj korištenja mobilnih telefona na djecu i adolescente, Marina Grubić

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 13:00 - 14:00

Mjesto održavanja:
Knjižnica Gajnice, Meksička 6

Vrsta događanja:
Predavanje

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Detalji
U predavanju će se prikazati rezultati istraživanja o utjecaju korištenja mobilnih telefona na kognitivni, emocionalni i socijalni razvoj djece i adolescenata. Raspravit će se prednosti i nedostaci korištenja mobilnih telefona te sigurni i odgovorni načini njihovog korištenja.

Biografija:

Marina Grubić je klinička psihologinja koja je zaposlena u Klinici za pedijatriju, KBC Zagreb. Diplomirala je psihologiju kao jednopredmetni studij na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Na Medicinskom fakultetu u Sveučilišta u Zagrebu 1993. godine je stekla naslov magistra medicinskih znanosti, a 2010. godine naziv doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva. Uže područje rada kojim se bavi je područje dječje kliničke i zdravstvene psihologije. Sudjeluje kao vanjski suradnik u nastavi Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu na dodiplomskom i diplomskom studiju i poslijediplomskom specijalističkom studiju iz kliničke psihologije. Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu sudjeluje u izvođenju diplomske i poslijediplomske nastave te je predavač na više poslijediplomskih tečajeva stalnog medicinskog usavršavanja.

Aktivno je sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima te objavila više radova u znanstvenim časopisima. Autorica je poglavlja u više knjiga i udžbenika.