Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Jedan dan u životu analitičara lijekova, voditelji: Lu Turković, Zvonimir Mlinarić

Datum i vrijeme:

Organizacija:
SNIMKE

Vrsta događanja:
SNIMKA - Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji:
Video prikazuje jedan dan u životu analitičara lijekova. Cilj videa je približiti rad u laboratoriju općoj populaciji te popularizirati znanost.

https://www.youtube.com/watch?v=SjMVVdFgBB4

Biografija:
Lu Turković i Zvonimir Mlinarić doktorandi su na HRZZ projektu UIP-2019-04-8461 te u sklopu projekta razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti (DOK-2021-02-4595). Rade na Zavodu za analitiku i kontrolu lijekova na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno se bave razvojem analitičkih metoda za personalizaciju terapije raka dojke, prvenstveno primjenom tehnika kapilarne elektroforeze, tekućinske kromatografije i masene spektrometrije.