Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Origami putovanje kroz dimenzije, voditelji: Sanja Srbljinović Čuček, Želimir Zlatić i Igor Petlevski

Datum i vrijeme:
četvrtak 5.5.2022., 15:30 - 17:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Radionica

Publika:
2., 3. i 4. razred srednje škole

Lokacija (prostorija):
Velika dvorana

Detalji
Kako izgledaju teselacije, fraktali i 3D razmišljanje u papiru? Što možemo naučiti iz nabora papira? Kako umjetničko djelo može pomoći znanstvenom radu? Odgovor na ova pitanja potražite na radionici Željka, Igora i Sanje iz Hrvatskog origami društva.

Biografija:

Sanja Srbljinović Čuček

Jedan od osnivača Hrvatskog origami društva, Sanja Srbljinović Čuček, redoviti je gost na Danu otvorenih vrata instituta Ruđer Bošković, Danu Japana, Znanstvenom Pikniku i Festivalu znanosti. Njeno IEEE predavanje Važnost origamija i njegova primjena u obrazovanju možete pogledati na YouTube kanalu. O aktivnostima prvog origami društva Jugoistočne Europe možete doznati na Facebook stranicama Hrvatskog origami društva, blogu Origami Art Novosti, a o Sanji na njenom profilu sa stranica Community for Creators of Origami.

Želimir Zlatić

Član hrvatskog i američkog origami društva, Želimir Zlatić je origami umjetnik s posebnim afinitetom za kemiju i znanost koji koristi u popularizaciji origamija. Inspiriran origami teselacijama i organskim origamijem, slaže čudesne prikaze organskih struktura u papiru. Želimira ste mogli sresti kao voditelja na origami radionicama Otvorenog dana IRB-a, Zanstvenog piknika, Znanstvenog kvarta, Maker Fairea Zagreb, Dana Japana ili pratiti na Dobro Jutro Hrvatska https://youtu.be/B8B4y4CBkVs, Instagramu https://www.instagram.com/origami.art.zlatic; Facebooku https://www.facebook.com/origami.art.zlatic/ ili Etsyu www.etsy.com/shop/OrigamiArtZlatic.

Igor Petlevski

Član Hrvatskog origami društva. Po formalnom obrazovanju diplomirani pravnik. Sklonost likovnom izražavanju prati ga od ranog djetinjstva, posljednjih desetak godina fokusiran na origami art - umjetnost savijanja papira koja se razvila iz tradicionalne japanske tehnike. Bavi se različitim temama i formama iz područja autorskog origamija kao što su maske, modularni origami, origami animalistika itd., a ono što smatra najosobnijim izrazom su tzv. origami grafike – mozaik nefigurativnih origami oblika složenih i fiksiranih na ravnoj podlozi. Temelje se na razmišljanju o kozmološkim pitanjima – prostoru, vremenu i drugim dimenzijama postojanja koje nadilaze mogućnosti racionalnog uma, prelaze granice sposobnosti vizualizacije te izmiču svim jezičnim formulama. Radovi su vidljivi na stranici https://www.origorami.com/.