Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Otpad: od kolijevke pa do groba, Aleksandra Anić Vučinić

Datum i vrijeme:
utorak 3.5.2022., 16:00 - 17:00

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
Predavanje, izložba

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Mala dvorana

Detalji:

Predavanje o radu Otpad: od kolijevke pa do groba u kojem je obrađena tematika proizvodnja otpade po starosnoj dobi čovjeka. Prikazati će se koje vrste otpada i u kojim količinama stvara čovjek u različitim životnim dobima. Uz predavanje, dodatno će biti predstavljena izložbena vitrina pomoću koje će se prikazati koje se vrste otpada generiraju u različitim životnim dobima.

Biografija:

Prof.dr.sc. Aleksandra Anić Vučinić, redovita profesorica na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predsjednica Hrvatske udruge za gospodarenje otpadom HUGO. Znanstvenica sa višegodišnjim iskustvom u području gospodarenja otpadom i autorica ukupno 67 znanstvenih radova (https://www.bib.irb.hr/pregled/profil/17481). Područje njezinog interesa je kružno gospodarstvo u gospodarenju otpadom, naročito u sustavu gospodarenja posebnim kategorijama otpada. Također je voditeljica, koordinatorica i izrađivačica studija utjecaja zahvata na okoliš, elaborata zaštite okoliša, elaborata gospodarenja otpadom i okolišnih dozvola.