Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Gastro radionica Knjižnice Kustošija: voćni party ili zašto je voće važno?!,
voditeljice: Marina Putnik, Miljenka Molvarec i Marina Šućur

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Knjižnica Kustošija, Ilica 312A

Vrsta događanja:
SNIMKA - Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole

Detalji:

U jesen 2017. na dječjem odjelu Knjižnice Kustošija pokrenuli smo program za djecu predškolskog uzrasta pod nazivom Gastro radionica. Vođeni dugogodišnjom idejom o otvaranju novog programa koji bi kroz multikulturni pristup objedinio zabavne i poučne sadržaje o kulturnoj različitosti svijeta primjerene djeci, a uz pomoć stručnjaka s područja prehrane, sigurnosti hrane, odgoja, sociologije te drugih relevantnih područja, odlučili smo se za učenje kroz priču i zabavu. Sadržaj Gastro radionice obuhvaća edukativnu priču i razgovor s djecom, pripremu hrane te veselo druženje uz degustaciju obroka koje su djeca sama pripremila i servirala

https://www.youtube.com/watch?v=1kgi3N1R-sU

Biografija:

Miljenka Molvarec rođena je u Koprivnici, na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je predškolski odgoj (1982) te radila kao odgojiteljica u DV Križevci. Usavršavala se kroz pohađanje niza stručnih pedagoških edukacija, radionica i seminara iz područja predškolskog odgoja, kreativnog stvaralaštva, dječjih prava i srodnih sadržaja. Od 1986. radi u narodnom knjižničarstvu kao knjižničar pedagog na poslovima kreiranja i vođenja programa namijenjenih djeci predškolskog i školskog uzrasta te je trenutno zaposlena u KGZ- Knjižnici Kustošija. Osim stručnog pedagoškog rada s djecom, ona osmišljava te kreira vizualni identitet dječjeg odjela Knjižnice Kustošija. Voditeljica je kreativnih programa namijenjenih djeci, a s ciljem jačana socijalne kompetencije djece za prihvaćanje i razumijevanje kulturne različitosti kroz pedagoški pristup usvajanju novih znanja i vještina. Primjer takve kontinuirane aktivnosti  je i 'Gastro radionica'  koja kroz stručni pedagoški pristup, osim što djecu potiče da njeguju osjećaj za baštinu te međugeneracijsku solidarnost, uči ih i znanstvene činjenice iz područja prehrane i kulture na zabavan način.

 

Marina Putnik rođena je u Zagrebu, na Filozofskom fakultet Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je na studiju Sociologije (1997.) i potom na Informacijskim znanostima (1999.) smjeru Bibliotekarstvo te doktorirala u području društvenih znanosti – polje informacijske i komunikacijske znanosti s temom Knjižnice i kulturna različitost: uloga narodnih knjižnica u promicanju interkulturnih vrijednosti u Republici Hrvatskoj (2019.). Dugi niz godina radi u narodnom knjižničarstvu te je trenutno zaposlena u KGZ- Knjižnici Kustošija na poslovima koordinatorice te ustrojbene jedinice. Njezini stručni i znanstveni interesi odnose se na proučavanje društvene uloge knjižnica s naglaskom na narodno knjižničarstvo, na istraživačku djelatnost u području knjižnične znanosti  te na razvijanje novih usluga za korisnike na temelju znanstvenih i drugih relevantnih spoznaja. Također, razvijanje interkulturne knjižnične djelatnosti  te inkluzivnih usluga, kao i utjecaj tehnologije na poslovanje suvremenih knjižničnih sustava, područje su njezinog uskog znanstvenog i stručnog interesa.

 

Marina Šućur rođena je 1984. godine te je na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu diplomirala kroatologiju i sociologiju stekavši naslov profesorice.

Potom na Filozofskom fakultet Sveučilišta u Zagrebu završava studij knjižničarstva na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti, smjeru Bibliotekarstvo te stječe naslov diplomirane knjižničarke. Dugi niz godina radi u narodnom knjižničarstvu na različitim stručnim dionicama knjižnične djelatnosti te je trenutno zaposlena u KGZ- Knjižnici Kustošija na poslovima diplomirane knjižničarke. Njezini stručni interesi odnose se na proučavanje utjecaja tehnologije na društvenu ulogu narodnog knjižničarstva. Marina se od 2019. bavi snimanjem i montažom kratkih videa za potrebe Facebook stranice Knjižnice Kustošija.

Također, surađuje i na programima kulturne različitosti i ljudskih prava u Knjižnici Kustošija.