Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Percepcija boje i drugih kartografskih informacija kod djece,
Robert Župan, Stanislav Frangeš, Adam Vinković

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Predavanje

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji:

Sheme boja na kartama ocjenjuju se perceptivno, tako da količina promjena boje u svakom koraku boje izgleda dosljedno u našim očima. Proces je nužan jer ljudi ne doživljavaju razlike u svim nijansama jednako dobro. Stvaranje profesionalnih shema boja nije lako, pogotovo ako mijenjate sve tri dimenzije boje istodobno kao i mnoge višestruke sekvencijske i divergirajuće sheme. Boje mogu biti izazovni elementi dizajna na kartama. Potrebno je iskustvo i dizajnersko oko za proizvodnju ugodnih i učinkovitih shema boja, ali postoje i neke smjernice koje treba slijediti. Znamo otprije da boje imaju snažan učinak, često kao vizualna varijabla, uzrokujući da korisnik razaznaje objekte na karti po skupinama, redu ili neku njihovu kombinaciju. Pažljivo odabiranje boja na temelju prirode podataka koji se kartiraju, osigurat će jasnu poruku i ispričati priču na karti.

https://www.youtube.com/watch?v=WyqYWcDz3tQ

 

Biografija:

Robert Župan

https://mega.nz/#!FBpXRQxa!ixR-_aHTu4R4V5rn_vQzjIZmyFnVcB9aVS_e0k1H85w

 

http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=235556