Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

(S)kul(p)tura,
voditelji: Barbara Tubić Bulat, Sandra Brajčinović, Igor Jajčinović i Franjo Kozina

Datum i vrijeme:
srijeda 12.5.2021., 11:30 - 12:00

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
ONLINE PREZENTACIJA

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole

Detalji

Link: https://us02web.zoom.us/j/88055016258?pwd=STJwMDQrWXJuUzYxbEpFbTRyTm9Xdz09

ID: 880 5501 6258

Passcode: 6fw1Mg

 

Sve počinje s plamenom! Tamni i sjajni metal zagrijava se u malome loncu sve dok mu oštri rubovi ne omekšaju, a nekada pravilno tijelo postane samo srebrnasto-crvenkasta tekućina. U kreativnom mraku velike prostorije izmjenjuju se zvukovi izgaranja plina i tupi udarci sabijanja kalupa. S pojavom nekoliko sjajnih mjehurića dvije polovice sabijenog pijeska postaju cjelina. Dubokim udahom naginje se lonac a usijani metal nestaje u tami. Dramatičnu napetost i teško iščekivanje razbijaju samo vesele iskre. U plesu plamena i sjena teška ruka teškim batom razbija okvir. U nastaloj prašini pijeska i sjajnoga ugljika, nazire se ... (S)KUL(P)TURA.

Biografija:

Barbara Tubić Bulat

Rođena je 7.10.1994. god. u Sisku. Završila je osnovnu školu 22. lipnja u Sisku i prirodoslovnu gimnaziju u Zagrebu. Diplomirala je 2019. godine s velikom pohvalom (Magna cum laude magister) na Sveučilištu u Zagrebu Metalurški fakultet. Dobitnica je dviju posebnih dekanovih nagrada za doprinos u promidžbi struke te dviju dekanovih nagrada za postignut uspjeh tijekom studija. Na Metalurškom fakultetu u Sisku zapošljava se kao asistent 2020. godine te upisuje poslijediplomski doktorski studij na Fakultetu strojarstva, brodogradnje, zrakoplovstva i metalurgije u Zagrebu.

 

Sandra Brajčinović

Rođena je 12.03.1988. god. u Sisku. Završila je osnovnu i srednju školu u Petrinji. Diplomirala je 2014. god. na Sveučilištu u Zagrebu Metalurški fakultet. Iste godine dobitnica je Rektorove nagrade. Na Metalurškom fakultetu u Sisku zapošljava se kao asistent 2017. godine te upisuje poslijediplomski doktorski studij na Fakultetu strojarstva, brodogradnje, zrakoplovstva i metalurgije u Zagrebu.

 

Igor Jajčinović

Rođen 29.11.1990. godine u Sisku. Nakon osnovne i srednje škole upisuje Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. 2013. završava preddiplomski studij Ekoinženjerstva te iste godine upisuje diplomski studij Ekoinžnjerstva koji završava 2015. godine. Od 2015. do 2017. godine radi u privatnim firmama na poslovima zaštite okoliša, a sredinom 2017. godine  počine raditi na Metalurškom fakultetu u Sisku kao asistent na Zavodu za procesnu metalurgiju za područje industrijske ekologije. U rujnu 2017. godine upisuje poslijediplomski doktorski studij Strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo,metalurgija na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

 

Franjo Kozina

Rođen 03.01.1989. u Sisku. Nakon završene osnovne i srednje škole u Petrinji, 2007.g. upisuje preddiplomski studij Metalurgije na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Po završetku preddiplomskog studije upisuje diplomski studij Metalurgije, te 2013.g. postaje Magistar inženjer metalurgije. Od 2013. do 2016.g. radi u čeličani najprije kao pomoćni topioc na lonac-peci i vacuum-otplinjaču, a kasnije kao inženjer laboratorija u laboratoriju za mehanička i metalografska ispitivanja. Od 2016. g. zaposlen je na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao Stručni suradnik u sustavu znanosti i visokom obrazovanju. Također upisuje poslijediplomski doktorski studij Strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo, metalurgija na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.