Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Zdrava tkiva pod velikim okom mikroskopa,
voditeljice: Snježana Kužir, Nikolina Škvorc i Lucija Bastiančić

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Veterinarski fakultet, Heinzelova ulica 55

Vrsta događanja:
SNIMKA - Radionica

Publika:
opća populacija, djeca s posebnim potrebama

Lokacija (prostorija):
Online

Detalji:

Proglašenje 2020. Međunarodnom godinom zdravlja potaknulo nas je na organizaciju radionice ZDRAVA TKIVA POD VELIKIM OKOM MIKROSKOPA. Osnovna mikroskopska građa odabranih tkiva i organa istovrsna je čovjeku i domaćim životinjama. Uvjerite se kako izgledaju zdrava tkiva prije nego li ih uništimo svakodnevnim životnim navikama.

Želite li vidjeti kako izgleda sluznica dušnika prije uništavanja dimom cigareta; zdrava pluća prije infekcije sa SARS-Cov-2; okusna papila prije nego što na nju djeluje jako začinjena hrana ili previsoka/preniska temperatura; jetra - najveća žlijezda u tijelu prije njenog uništenja alkoholom ili koža prije prekomjernog izlaganja sunčevoj svjetlosti?

Novostečeno znanje provjerit će se ulaznom i izlaznom anketom.

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja, potražite na otvorenoj edukativnoj radionici Zavoda za anatomiju, histologiju i embriologiju.

https://www.youtube.com/watch?v=7UlY0GdYITw

Biografija:

Nikolina Škvorc

Rođena je 23. rujna 1994. godine u Zagrebu. Osnovnu školu Sesvetski Kraljevec završila je 2009. nakon čega je upisala XV. gimnaziju u Zagrebu. Diplomirala je 2019. na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme studija bila je demonstrator na Zavodu za veterinarsku patologiju i Zavodu za anatomiju, histologiju i embriologiju. Dobitnica je Rektorove nagrade za timski znanstveni rad u 2017. godini te Rektorove nagrade za individualni znanstveni rad u 2019. Aktivno je sudjelovala u radu "5th International Vet-Istanbul Group Congress & 8th International Scientific Meeting Days of Veterinary medicine-2018" i "The International Symposium on Animal Science ISAS" (2019.). U listopadu 2018. godine objavljen je znanstveno istraživački rad: ŠKVORC i sur., "Primjena inkrementnih linija u tvrdim zubnim tkivima u procjeni dobi srne obične (Capreolus capreolus L.)" u časopisu Hrvatski veterinarski vjesnik. Od veljače 2020. zaposlena je kao asistentica na Zavodu za anatomiju, histologiju i embriologiju Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te je polaznica trećeg semestra doktorskog studija Veterinarske znanosti.