Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Likovno znanstvena radionica „Gradovi budućnosti“,
voditelji: Vedran Markulin i Ivana Mikulić

Datum i vrijeme:

Organizacija:
Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice

Vrsta događanja:
SNIMKA - Radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
Predvorje velike dvorane CZKIO Susedgrad i Predvorje Galerije „Idealni grad“

Detalji:

Web: http://www.czkio-susedgrad.hr

Facebok: Centar_Za_Kulturu_I_Obrazovanje_Susedgrad

(https://www.facebook.com/Centar-Za-Kulturu-I-Obrazovanje-Susedgrad-507152842663782/)

YouTube kanal: CZKIO Susedgrad (https://www.youtube.com/channel/UCp6iV_MDfBuilzpBh3XAjoQ)

Likovno-znanstvena radionica „Gradovi budućnosti” namijenjena je učenicima od trećeg do šestog razreda osnovne škole.

 

Gotovo polovina svjetske populacije trenutačno živi u gradovima, a očekuje se da će do 2050. godine taj broj porasti na 70 posto. Ali u kakvim ćemo gradovima živjeti? Zamislite grad budućnosti. Vidite li čiste ulice, leteće automobile i robote koji obavljaju poslove umjesto nas? Kako će izgledati zgrade, parkovi, dječja igralište ili pak škole? Na ta i mnoga druga pitanja dati će odgovor polaznici ove likovno-znanstvene radionice na temu života u gradovima budućnosti koristeći se raznim likovnim tehnikama (crtačke i slikarske, grafičke) i njihovim kombinacijam razigraju svoju maštu na zadanu temu.

Biografija:

Vedran Markulin

Slikarski je dizajner, odgojitelj je predškolske djece, magistar primarnog obrazovanje smjer likovna kultura i grafički dizajner- specijalist digitalnog izdavaštva. Član je HDLU-a. Područja su njegova interesa likovna umjetnost te stvaralaštvo u odgoju i obrazovanju. Izlagao je likovne radove na nekoliko  samostalnih i skupnih izložaba među kojima su i međunarodne, sudjelovao u grafičkom opremanju knjiga, bio urednik kataloga, sudjelovao u postavu brojnih izložbi i organizaciji likovnih manifestacija.

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad radi kao Voditelj kreativnih radionica, Viši stručni suradnik za koordinaciju i promidžbu programa.

 

Ivana Mikulić

Akademska je slikarica i profesorica likovne kulture. Ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom i mladima kroz vođenje edukativnih programa i kreativnih radionica kao i organizaciji mnogobrojnih kulturnih programa.

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad radi kao Viša stručna suradnica za socio kulturne i edukativne programe.