Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Kemija u kulturi,
voditelji: Ivan Pucko, Mihovil Medić, Roko Blažic, Kristina Crnjac i Mislav Mišetić

Datum i vrijeme:
utorak 11.5.2021., 14:30 - 15:15

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole

Lokacija (prostorija):
TMNT, Stalni postav

Detalji

Rad znanstvenika podrazumijeva konstantno propitkivanje, težnju k otkrivanju tajni svijeta kao i njihovom tumačenju na nove i originalne načine. Skeptičnost i neovisnost misli neke su od osobina kulture znanosti i na taj način su ponekad izazov utvrđenim kulturnim vrijednostima. Radionicom kemije u kulturi posjetiteljima se želi dočarati kako je znanost, u ovome slučaju kemija, doprinijela razvoju kulture kroz povijest. Raznolikim pokusima omogućiti će se mladima raznih uzrasta da se pobliže upoznaju sa kemijskim procesima koji se odvijaju u prirodi jer mladenačka znatiželja je snažan pogon za ulazak u svijet kemije te je našom radionicom želimo pobuditi.

https://www.youtube.com/watch?v=TVe-i9iWYQk