Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Gradski parkovi, zelene oaze grada,
Kulturološke usluge ekosustava i gradske zelene površine,
voditeljice: Silvija Krajter Ostojić, Ana Marija Marin, Martina Kičić i Dijana Vuletić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 17:00 - 17:30

Mjesto održavanja:
Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
ONLINE RADIONICA i postersko izlaganje

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji

Martina Kičić is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
 
Topic: Festival znanosti - Gradski parkovi, zelene oaze
Time: May 10, 2021 05:00 PM Sarajevo, Skopje, Zagreb
 
Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/94882560535?pwd=SjJZRnJWZTkvcVplT0JJWlpXMlY0UT09
 
Meeting ID: 948 8256 0535
Passcode: S2aZ8T

 

Kvaliteta života u gradovima ovisi o količini i stanju dostupnih javnih zelenih površina. Gradski parkovi, kao glavni predstavnik zelene infrastrukture, predstavljaju zelene oaze u urbaniziranim naseljima. Uz poboljšanje kvalitete zraka koji udišemo i reguliranje vremenskih prilika (npr. hlad u ljetnim mjesecima) gradski parkovi pružaju prostor za rekreaciju, druženje, učenje; stvaraju ugodnu atmosferu koja nam pomaže u opuštanju, pokreće razmišljanje i inspiraciju te nas duhovno obogaćuju.

Sve su to nematerijalne koristi ekosustava koje zelenilo pruža građanima. Otkrijte na koji način nam gradski parkovi grada Zagreba pružaju usluge ekosustava.

Biografija:

Silvija Krajter Ostoić

Diplomirala je 2005. i doktorirala 2013. godine na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlena je kao znanstvena suradnica i projektna menadžerica EU fondova na Zavodu za međunarodnu znanstvenu suradnju jugoistočne Europe pri Hrvatskom šumarskom institutu. Mentorica je dvaju doktorandica u sklopu projekta „Unaprjeđenje planiranja i gospodarenja zelenom infrastrukturom kroz participativno mapiranje kulturnih usluga ekosustava“ kojeg vodi.

Dijana Vuletić

Diplomirala je 1987. i doktorirala 2002. godine na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlena je kao viša znanstvena suradnica na Zavodu za međunarodnu znanstvenu suradnju jugoistočne Europe pri Hrvatskom šumarskom institutu.

Ana Marija Marin

Diplomirala je 2015. godine na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2018. godine zaposlena je kao asistentica na Zavodu za međunarodnu znanstvenu suradnju jugoistočne Europe pri Hrvatskom šumarskom institutu, te je doktorandica na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Martina Kičić

Diplomirala je 2017. godine na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2018. godine zaposlena je kao asistentica na Zavodu za međunarodnu znanstvenu suradnju jugoistočne Europe pri Hrvatskom šumarskom institutu, te je doktorandica na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.