Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Kreativnost + znanje = inovacije,
voditeljice: Deborah Hustić i Ana-Marija Malbašić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 12:00 - 13:00

Organizacija:
Knjižnica Gajnice, Meksička 6

Vrsta događanja:
ONLINE RADIONICA

Publika:
7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole

Detalji:

Topic: Deborah Hustić: Kreativnost + znanje = inovacije
Time: May 10, 2021 12:00 PM Warsaw

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83852452204?pwd=NUNHMnMraG5PWFhYbnZsUkxCRnMxQT09

Meeting ID: 838 5245 2204
Passcode: WNzG6W

Na koji su način umjetnost i kultura povezane sa znanošću i tehnologijom? Zašto STEAM umjesto STEM predstavljala daleko izazovniju opciju? Što je to kulturna povijest znanosti i zašto je bitna? Zašto bi tehnologija trebala služiti ljudima, a ne obrnuto? I kakve sve to skupa ima veze sa 'garažnom' znanošću samo su neka od pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti kroz ovu radionicu  Tijekom radionice polaznici će vidjeti presjek upotrebe različitih DIY gadgeta  i alata te dobiti predodžbu o tome kako postati 'sami svoji majstori'. Cilj je radionice demistificirati tehnologiju i potaknuti na veću upotrebu kreativnosti u spoju za znanošću, a pri tome nećemo zaobići ni pitanje zaštite okoliša.

Radionica 'Kreativnost + znanost = inovacije' prvo je gostovanje Radione - Zagreb Makerspace-a u Gradskoj knjižnici Gajnice i samom kvartu. Radiona je lab koji djeluje na sjecištima kreativnosti, tehnologije, znanosti i edukacije te njeguje 'bottom-up' pristup inovacijama i edukaciji.

Biografija:

Deborah Hustić

Medijska umjetnica, kustosica i edukatorica. Bavi se već godinama STEAM edukacijom i maker kulturom te radi kao voditeljica udruge Radiona – Zagreb Makerspace. Voli lemiti i izrađivati neobične glazbene instrumente i svakojake uređaje, pričati priče izložbama, svirati na synthovima, pisati kad ima što za reći i uživa stvarajući edukativne programe za ljude svih dobi i interesa u različitim područjima kojima se bavi ili ne bavi (pa sebe pri tome educira). Pokušava osmisliti hrpu ideja na mnogim životnim frekvencijama, a najviše uživa u dobroj suradnji s drugim ljudskim bićima. Web: https://linktr.ee/deborahhustic

Radiona – Zagreb Makerspace – Udruga za razvoj ‘uradi-sam’ kulture osnovana 2011. sa svrhom jačanja vidljivosti open source kulture i samoodržive produkcije, kao i s ciljem povezivanja područja umjetnosti, znanosti i tehnologije, točnije STEAM područjima (Znanost/Tehnologija/Inženjerstvo/Umjetnost/Matematika). Cilj udruge je stvaranje novih realiteta umreženih i suradničkih intermedijalnih i novomedijskih praksi u skladu s DIY (uradi-sam) i DIWO (uradi-s-drugima) kulturama. Radiona razvija interdisciplinarne i inovativne projekte s naglaskom na građenje zajednice, participaciju, koheziju, transfer znanja i ko-kreaciju. Lab djeluje i na područjima kulturnih i kreativnih industrija u domaćem i međunarodnom kontekstu. Radiona.org fokusira svoje aktivnosti na edukaciju, istraživačke procese, umjetničke projekte, kustoske prakse, rezidencije, međunarodne i domaće intersektorske suradnje, samoobnovljive sisteme, ‘popravljačke’ aktivnosti zajednice, znanost građana i socijalno osviještena pitanja.

radiona.org

electric-wonderland.eu