Kako kulturno komunicirati?,
voditeljice: Ines Hocenski i Mirna Gilman Ranogajec

Datum i vrijeme:
petak 14.5.2021., 14:00 - 14:45

Organizacija:
Filozofski fakultet, Lorenza Jägera 9, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
učenici srednjih škola – maturanti

Lokacija (prostorija):
FFOS, učionica br. 60

Detalji:

Radionica ima za cilj usmjeriti i naučiti učenike srednjih škola, posebice maturante koji planiraju upisati fakultet, kako kulturno komunicirati i ophoditi se u akademskoj zajednici. Na radionici bi se pokazali različiti primjeri pravilno i nepravilno napisanih e-mailova, prikazali bi različite situacije u akademskom okruženju kako komunicirati s profesorima i ostalim osobljem i zaposlenicima na fakultetu. Kroz radionicu i primjere, sudionici bi dobili priliku naučiti koje ih stručne službe čekaju na fakultetu.

Biografija:

Voditeljice:

Ines Hocenski, asistent, Filozofski fakultet

Ines Hocenski rođena je 1989. godine u Osijeku. Nakon završene Isusovačke klasične gimnazije upisuje 2008. godine Informatologiju na Filozofskom fakultetu. Diplomski rad „Ključne koncepcije autorskog prava u hrvatskim zakonima od 1846. do 2007. godine“ obranjen je 2013. godine te stječe titulu magistrice informacijskih znanosti. PPDMI polaže 2014. godine. Početkom 2015. godine počinje raditi u Rektoratu Sveučilišta J.J.Strossmayera, a od rujna 2015. radi na Filozofskom fakultetu kao asistent, na Katedri za povijest knjige, nakladništvo i knjižarstvo.  Trenutno je na postdiplomskom studiju „Društvo znanja i prijenos informacija“ u Zadru. Područja interesa su joj autorska prava, nakladništvo te prava autora u digitalnom okruženju.

Mirna Gilman Ranogajec, asistent, Filozofski fakultet

Mirna Gilman Ranogajec rođena je 1990. godine u Osijeku. Nakon završene jezične gimnazije 2009. godine upisuje Informatologiju na Filozofskom fakultetu. Pri završetku studija 2014. godine odlazi na Erasmus studentsku praksu u London gdje stažira 6 mjeseci u nakladničkoj kući Simon & Schuster. Studij završava 2015. godine diplomskim radom pod temom "Analiza tržišta i trendova u području nakladništva dječje knjige: primjeri prakse u Velikoj Britaniji“. Radno iskustvo nastavlja u irskoj firmi BooksGoSocial koja se bavi digitalnim marketingom za nezavisne autore. Od listopada 2016. godine radi na Filozofskom fakultetu kao asistentica na Odsjeku za informacijske znanosti. Postdiplomski studij „Društvo znanja i prijenos informacija“ upisuje 2019. godine u Zadru. Znanstvene radove objavljuje s područja vizualne i informacijske pismenosti, informacijskog ponašanja, čitateljskih navika i interesa dok su primarna područja interesa dječja knjiga, čitateljske navike i interesi i digitalni marketing u nakladništvu.