Kultura i znanost,
voditeljica: Tihana Lubina, suradnica: Ana Kljajić

Datum i vrijeme:
ponedjeljak 10.5.2021., 12:00 - 12:45

Mjesto održavanja:
OŠ Vijenac, Vijenac Ivana Meštrovića 36, 31000, Osijek

Vrsta događanja:
radionica

Publika:
učenici 4. razreda osnovne škole

Lokacija (prostorija):
OŠ Vijenac

Detalji

Cilj održavanja ove radionice je potaknuti djecu na razmišljanje o značaju kulture i znanosti kako na razini pojedinca, tako i ljudskoga roda općenito. Aktivno će ih se uključiti u radionicu te potaknuti na nove ideje i maštovite zaključke, poput razmišljanja o tome što je to što još ne postoji, a što bi sami voljeli istražiti ili izumiti. Također, djeca će se upoznati s radom i otkrićima eminentnih znanstvenika, a dodjeljivanjem uloga moći će se i uživjeti u život i rad nekih od njih.

Biografija:

Voditeljica:

Dr. sc. Tihana Lubina, poslijedoktorandica na Odsjeku za informacijske znanosti, Filozofski fakultet, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

(Osijek, 1979.) Akademske godine 2003./04. diplomirala na Filozofskom fakultetu u Osijeku, smjer Knjižničarstvo i hrvatski jezik i književnost, a akademski stupanj doktora znanosti stekla 2019. godine. Od 2005. do 2006. godine radila kao pripravnica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo, a od 2006. do 2013. kao stručni suradnik knjižničar u Medicinskoj školi Osijek. Od 2013. do 2018. Zaposlena na radnom mjestu asistenta na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a od 2018. kao asistentica na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku.

 

Suradnica:

Ana Kljajić, studentica 2. godine preddiplomskog studija Informatologije na Filozofskom fakultetu u Osijeku