Zbog prostornih ograničenja i epidemioloških mjera u Tehničkome muzeju Nikola Tesla za najave grupa, molimo, nazovite na telefon
01/4844 050; 01/4881 626,
ili pošaljite mail na: marijo.zrna@tmnt.hr.

Dopušten broj sudionika na predavanjima u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 25.
Dopušten broj sudionika na radionicama u Tehničkom muzeju Nikola Tesla zbog epidemioloških mjera je maksimalno 10 tijekom jedne radionice.
Snimke i linkovi za online predavanje i prezentacije biti će postavljeni najkasnije do 9. svibnja.

Ovisno o epidemiološkim mjerama na snazi tijekom trajanja Festivala znanosti u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla moguće je da će se sve radionice održavati na otvorenom prostoru (u dvorištu Muzeja).

Oči - ogledalo duše,
voditelji: Marija Mamić, Valentina Plichta, Borna Medić i Željka Magdalena Stepanić

Datum i vrijeme:

Organizator:
Tehnički muzej „Nikola Tesla“, Savska cesta 18

Vrsta događanja:
SNIMKA - Radionica, prezentacija, kviz

Publika:
predškolska dob i niži razredi osnovne škole, 5. i 6. razred osnovne škole, 7. i 8. razred osnovne škole, 1. razred srednje škole, 2., 3. i 4. razred srednje škole, djeca s posebnim potrebama

Detalji:

U okviru radionice Oči- ogledalo duše, sudionici će saznati na koji način životinje gledaju te koje su sličnosti i razlike u anatomiji oka među pojedinim jedinkama. Koje životinje vide koji spektar boja, a koje uopće ne vide boje? U interaktivnom dijelu radionice, prema izloženom modelu samostalno složiti oko uz asistenciju te bi radionica završila sa kvizom znanja.

Biografija:

Marija Mamić

Rođena 21. svibnja 1992. godine u Zagrebu. Srednju školu, VII. gimnaziju završava 2011. godine kada postaje studentica integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala je 2018. godine s temom „Liječenje pasa s grudno- slabinskim sindromom“. Odmah po završetku studija započinje jednogodišnji internship program na Klinikama Veterinarskog fakulteta u sklopu Sveučilišne veterinarske bolnice. U travnju 2019. godine zapošljava se kao asistent Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju Veterinarskog fakulteta. Akademske godine 2019./2020. upisuje poslijediplomski doktorski studij iz Veterinarskih znanosti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studiranja sudjeluje u radu brojnih studentskih udruga. Bila je aktivno uključena u nastavu kao demonstrator i volonter Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju tijekom 4 godine. Dobitnica je posebne Rektorove nagrade. Posebno područje interesa su joj veterinarska oftalmologija i neurokirurgija u kojima se usavršava sudjelujući na brojnim tečajevima i kongresima.