FabLab.hr: proizvodnja laserom – radionica digitalne proizvodnje, voditelji: Roberto Vdović, Kristina Škaler, Marko Stošić, Mateo Miličević, Bruno Alić i Maja Krištić

Datum i vrijeme: 
Ponedjeljak, 16. travnja 2018. - 14:30 do 16:00
Utorak, 17. travnja 2018. - 17:00 do 19:00
Četvrtak, 19. travnja 2018. - 17:00 do 19:00
Subota, 21. travnja 2018. - 14:30 do 16:30
Prostorija: 
Velika dvorana
Vrsta događaja: 
Radionica
Publika: 
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole, 5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole, 1., 2., 3. i 4. razred srednje škole
Sažetak: 

Kao poveznica sa Marinom Getaldićem i njegovim bavljanjem optikom, upoznati ćemo polaznika s jednom od tehnologija digitalne proizvodnje, koja koristi lasersku svijetlost i leće za proizvodnju individualiziranih predmeta. Polaznici će biti upoznati sa programima za izradu i obradu 2D crteža, pripremu za lasersko graviranje i sam postupak graviranja na mekim materijalima.

Biografija: 

Kristina Škaler, mag. ing. mech. (2002.), doktorski kandidat. Podučava obradu materijala, strojnu obradu, metodologiju i didaktiku obrazovanja. Njezina istraživanja uključuju metodu učenja i čitanja snage, radionice s glinom, keramikom, žicom, vunom, recikliranjem i upcikliranjem. Sudjelovala je na sajmovima i radionici obrazovanja na Sveučilištu u Zagrebu i Šibeniku. Ona igra važnu ulogu u obrazovnim aktivnostima FabLab u osnovnim i srednjim obrazovnim ustanovama, kao i na povezivanju tradicionalnih i digitalnih tehnologija.

Roberto Vidović, diplomirao arhitekturu (1993.), magistrirao (2002.) i trenutno docent na Arhitektonskom fakultetu. Predaje 3D modeliranje i vizualizaciju, digitalnu proizvodnju i ICT na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njegova istraživanja uključuju interaktivni multimedijski dizajn, parametarski i generativni dizajn i integraciju modeliranja građevinskih informacija s digitalnom izradom. Sudjelovao je na kongresima i simpozijima o arhitekturi, građevinarstvu i informacijskim tehnologijama, te sudjelovao na više međunarodnih znanstvenih i istraživačkih projekata. Jedan je od osnivača tvrtke FabLab Croatia. On je istraživač i voditelj FabLab projekata u okviru Obzor 2020, “Make-IT”i “DOIT” i FabLabNet, projekta u okviru InterReg programa. Član je tima na znanstvenom istraživačkom projektu “Campus Living Lab” koji financira Hrvatska znanstvena zaklada.