Izrada modela dinosaura, Marina Čalogović

Datum i vrijeme: 
Petak, 20. travnja 2018. - 16:30 do 21:00
Vrsta događaja: 
Radionica
Publika: 
predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole, 5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole, 1., 2., 3. i 4. razred srednje škole
Sažetak: 

Cilj radionice je napraviti model skeleta dinosaura od papirnih elemenata sa slikama kositju. Model se sastavlja grupno sudjelovanjem 2-3 djeteta. Konačni model je dug oko 3 m i vjerno dočarava skelet mesojednog dinosaura Apatosaura.

Biografija: 

Marina Čalogović je rođena u Zagrebu 7. travnja 1987. g. gdje je završila osnovnu školu. Gimnaziju Tituša Brezovačkog u Zagrebu upisala je 2001. godine. Po završetku gimnazije 2005. g. upisala je studij kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, a diplomirala je 2012. godine kada upisuje doktorski studij kemije. Od 2012. do 2015. godine bila je zaposlena na Institutu Ruđer Bošković kao stručni suradnik u Laboratoriju za istraživanje stakala. Honorarno je sudjelovala u nastavi na kemijskom odsjeku PMF-a kao asistentica u praktikumu. Za potrebe izrade doktorata bavi se istraživanjem prirodnih stakala i meteorita. Popularizacijom znanosti bavi se od 2009. godine; sudjelovala je s prezentacijama i radionicama na Otvorenom danu Kemije, „Skoku u znanost” u Sisku, „Festivalu znanosti” u Zagrebu i na Rabu te „Znanstvenom kutku” na Interliberu. Član je udruge ProGEO Hrvatska za promociju i zaštitu geološke baštine, gdje sudjeluje u njihovim aktivnostima. Povremeno surađuje u obrazovnom programu HTV-a i HRT-a. Od kraja 2013. g. član je uredništva časopisa „Priroda” u kojem sjeobjavila nekoliko popularno-znanstvenih članaka.