Maketarstvo i 3D tehnika, Jasna Verk, Mirza Salihović

Datum i vrijeme: 
Ponedjeljak, 16. travnja 2018. - 17:00 do 18:30
Vrsta događaja: 
Radionica
Publika: 
5. i 6. razred osnovne škole
Sažetak: 

Cilj je ove radionice poticanje djece na kreativnost, stvaralaštvo i logičko razmišljanje, pri čemu se kod djece razvijaju pozornost, koncentracija, te fina motorika i socijalizacijske vještine. Učenici će izrađivati makete, kućice za knjige, uporabne tehničke tvorevine i didaktičke igračke (3D puzzle ‒ modeli aviona). Proces rada zahtijeva veliku preciznost i točnost, a krajnji je rezultat samog procesa razvijanje i poboljšavanje koncentracije i strpljenja, odnosno sveukupnog psihomotoričkog potencijala polaznika.

Biografija: 

Mirza Salihović rođen je 1978. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli diplomirao je na studiju Tehnički odgoj i informatika. Zaposlen je u OŠ „Veli Vrh“ Pula i u OŠ Jure Filipovića Barban. Vanjski je suradnik Zajednice iz područja maketarstva i modelarstva za učenike osnovnih škola u CTA Veruda Pula.

Jasna Verk rođena je u Puli. Diplomirala je na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula. Voditeljica je Centra za tehničke aktivnosti Veruda. Priprema i organizira održavanje radionica iz raznih područja tehničke kulture i informatike za učenika i odrasle osobe.